Zenica: Svečano otvorena Glavna gradska magistrala vrijedna 25 miliona dolara

0

Na kružnom toku na ulazu u Zenicu, na križanju ulica Zmaja od Bosne i Bulevara kralja Tvrtka I, danas je upriličeno svečano otvorenje projekta Glavne gradske magistrale vrijedne 25 miliona američkih dolara, čiju je gradnju finansirao Saudijski fond za razvoj, javlja Anadolu Agency.

Brojne zvanice iz političkog, kulturnog i društvenog života grada Zenice, ali i Bosne i Hercegovine prisustvovali su zvaničnom otvorenju gradskog dijela Glavne gradske magistrale u dužini od 3,25 kilometara.

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović izrazio je zahvalnost svima koji su omogućili ovaj projekat, zahvalivši posebno Kraljevini Saudijskoj Arabiji čiji zajam je omogućio realizaciju ovog projekta.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani Abdullah M. Mominah rekao je kako mu je veliko zadovoljstvo prisustvovati završetku prijekta gradnje Glavne gradske magistrale.

Inače, projekat Glavne gradske magistrale je ideja koja je nastala još 1982. godine, a sadašnjom izgradnjom moderne saobraćajnice Zenica je riješila problem saobraćaja barem do 2030. godine.