Zenica: 30 proizvođača na Danima organske proizvodnje

0

U organizaciji Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH, u Zenici se održava deseta manifestacija Dani organske proizvodnje Zenica 2016 koja je okupila oko 30 proizvođača organskih proizvoda s prostora Federacije BiH.

Proizvođači ljekobilja, meda, voća, sokova, svježeg povrća, domaćih zimnica, mliječnih proizvoda i slatkiša, izložili su svoje proizvode, a građani Zenice su na Trgu Alija Izetbegović bili u prilici da kupe neke od proizvoda zdrave hrane.

Predsjednik Saveza udruženja organskih proizvođača Federacije BiH Sejad Herceg je za dosadašnju podršku Grada Zenice razvoju organskog sektora uručio Zlatnu korpu organskih proizvoda v.d. gradonačelnika Zenica Selveru Kelešturi.

Tokom dvodnevne manifestacije Dani organske proizvodnje Zenica 2016 razgovarano je o mogućnostima bržeg i boljeg razvoja organske proizvodnje hrane na području Bosne i Hercegovine, jer postoje i normativi po kojima zemlja koja je članica evropske zajednice mora da ima najmanje tri posto proizvodnje hrane iz organskih resursa, prenosi Fena.