“Željeznice RS” zapošljavaju 57 novih radnika

0

“Željeznice Republike Srpske” (ŽRS) u narednom periodu zaposlit će 57 novih radnika u izvršnoj službi, za šta su dobili saglasnost Svjetske banke, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz ŽRS-a navode da će do kraja ovog mjeseca biti pokrenuta procedura za prijem 20 radnika, u februaru 19 i u martu 18 radnika.

– Čvrsto opredeljenje ŽRS i Ministarstva saobraćaja Republike Srpske je da prate svako novo angažovano tehničkog osoblja smanjenjem nebitnih administrativnih pozicija – navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

Iz ove kompanije najavljuju da se u tu svrhu trenutno priprema detaljan plan kadra koji definiše potrebe sektora i vrste poslova neophodnih za redovan rad.

– Bilo kakvo smanjenje, odnosno raskidi ugovora obaviće se u potpunosti u skladu sa svim relevantnim zakonima i praćeni naknadama jednakim ili višim od onih koje su zakonom propisane – navode iz ŽRS.

Iz “Željeznica” ukazuju na čvrsto opredjeljenje da zajedno sa resornim ministarstvom osiguraju da do 30. decembra ove godine ukupni broj radnika bude u skladu sa projektom, odnosno 2.098.

Iz ŽRS-a navode da se Svjetska banka složila sa novim zapošljavanjima, s obzirom na to da su ona u skladu sa duhom ovog projekta koji podrazumijeva da ovo preduzeća dobija potrebno operativno znanje i vještine, a istovremeno smanjuje teret nepotrebnih troškova.

Svjetska banka od decembra 2017. godine pruža podršku vlastima u Republici Srpskoj na unapređenju poslovanja ŽRS, dodaje se u saopštenju.

Cilj ove saradnje je da se osigura da ŽRS postanu finansijski održivo preduzeće, koje pruža ekonomične, sigurne i pouzdane usluge putnicima, preduzećima i privredi.