Zeka-comerc otvorio svoj četvrti centar u BiH

0

Kompanija “Zeka-comerc” d.o.o. u četvrtak je u Zenici na lokaciji Kamberovića čikma otvorila savremeni Bau centar. Na površini od 3.500 m2 izloženo je preko 35.000 artikala, za čiji plasman je zaduženo blizu 40 radnika.

Centar ima široku ponudu alata, vodomaterijala, elektromaterijala, bijele tehnike, rasvjete, vrtnog programa, robe za zabavu i rekreaciju i svega ostalog što je potrebno svakom domaćinstvu.

“Ovo je naš četvrti bau centar u BiH, prvi izvan Tuzlanskog kantona, gdje upošljavamo preko 200 radnika. Kvalitetom proizvoda koje nudimo i svojom uslugom siguran sam da ćemo opravdati povjerenje građana Zenice ali i Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića koji su nam obezbijedili uslove da u rekordnom roku, u skladu sa zakonima osiguramo sve potrebne dozvole, izgradimo i otvorimo objekat. Zenica može biti primjer svim gradovima u BiH”, kazao je Sejfudin Aljić, direktor “Zeka-comerca”.

Svečanom otvorenju bau centra prisustvovao je veliki broj građana, privrednika i zvanica.

Osim predstavnika Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom, otvaranje novih radnih mjesta pozdravio je i Nusret Helić, gradonačelnik Gračanice.

“Zahvaljujem se braći Aljić, Omeru i Sejfudinu što su za širenje svoga biznisa izabrali Zenicu, što se podudara sa mojom vizijom, da Zenica osim industrijskog postane i trgovački centar u ovom dijelu BiH, pa i šire. Narednih dana planiramo uvesti dodatne olakšice za investitore i tako dodatno potaknuti razvoj privrede u Zenici”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Čast da na prigodan način otvore bau centar imali su gradonačelnik Kasumović i Mehmed Aljić, otac uspješnih gračaničkih privrednika.