Za subvencije privrednicima u Brčkom 2,3 miliona KM

0

Vlada Brčko distrikta usvojila je u četvrtak, 21. maja, na vanrednij sjednici odluku o izdvajanju 2.313.179 KM na ime subvencija za 1.676 privrednika koji su pretrpjeli štetu zbog epidemije virusa korona jer im je odlukom kriznog štaba rad bio obustavljen.

Šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi distrikta Pero Gudeljević rekao je novinarima da je izdvojeno 55% planiranog novca za pomoć privredi, namijenjenog za 75% privrednika koji su konkurisali za ova sredstva.

Odlukom će biti obuhvaćena i 6.224 radna mjesta ili 65% od ukupnog broja radnika.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić ranije je rekao Srni da je Vlada prioritetno odobrila isplatu subvencija za najnižu bruto platu za sve poslovne subjekte kojima je bio zabranjen rad naredbama Štaba za zaštitu i spasavanje, kao i subjektima koji su podnijeli zahtjeve da im se subvencioniše 30% poreza i doprinosa na plate.

Milić je istakao da je nelogično da u istoj djelatnosti postoje subjekti koji su ostvarili prava na dio sredstava i oni koji polažu prava da im se subvencija isplati u punom iznosu, te da je zbog toga spisak vraćen na ponovnu analizu Komisiji koja će, u saradnji sa Inspekcijom i Poreskom upravom, izvršiti kontrolu dostavljene dokumentacije, javio je RTRS.