Za samozapošljavanje mladih u RS 3,6 miliona KM

0

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske donio je danas odluku o raspisivanju poziva za drugi dio Programa podsticanja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina “Startap Srpska”, za čije je sprovođenje obezbijeđeno 3,6 miliona KM.

“Srbija je obezbijedila milion eura za sprovođenje Programa, a razliku do 3,6 miliona KM obezbijediće Zavod i Vlada Republike Srpske iz svojih sredstava”, rekao je direktor Zavoda Miroslav Vujičić Vujičić novinarima, precizirajući da će oba dijela Programa ukupno iznositi 7,2 miliona KM.

Navodeći da je ovo takozvani investicioni program, odnosno da su iznosi za samozapošljavanje mladih viši nego inače, Vujičić je precizirao da će iznosi po pojedinačnim projektima biti od 20.000 do 50.000 KM, te da će najviši biti namijenjeni za proizvodnju.

Prema njegovim riječima, poziv za prijavljivanje za učešće u programu biće objavljen sutra u medijima, a pravo učešća imaju mladi do 35 godina koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Vujičić je dodao da će putem ovog programa, za koji će prijave biti primane putem matičnog biroa za zapošljavanje, minimalno biti zaposleno 114 mladih. (Srna)