Za izgradnju uslužnih objekata u Istočnom Novom Sarajevu 10 miliona maraka

0

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je Srni da će u ovoj godini u izgradnju novih uslužnih objekata na području ove lokalne zajednice biti uloženo oko 10 miliona KM.

Ćosić je rekao da su radovi na pojedinim objektima već počeli, a na nekim će početi krajem ove i početkom iduće godine, a po njihovom završetku posao će naći 100 novih radnika.

„Imajući u vidu položaj opštine, sektor usluga postao je jako primamljiv za investitore, kako za lokalne tako i iz drugih opština“, istakao je Ćosić i dodao da su počeli radovi na izgradnji benzinske pumpe na lokaciji uz magistralni put u Lukavici, koji je interesantan s obzirom na frenkventnost puta.

On je naveo da je investitor Brane Keso, vlasnik firme „Keso promet“ iz Zvornika, a posao na ovoj benzinskoj pumpi će naći 10 novih radnika, jer se očekuje da radovi budu završeni do kraja godine.

„Na toj istoj parceli ovaj investitor gradiće distributivni centar smrznutih proizvoda iz oblasti pekarske industrije“, rekao je Ćosić i podsjetio da je ovaj investitor ovih dana u Zvorniku otvario fabriku koja će proizvoditi ne samo hljeb i dnevne pekarske proizvode, već i smrznute proizvode koji će matičnu proizvodnju imati u Zvorniku, a distribitivni centar za područje Sarajeva i ove regije će biti u Istočnom Novom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, izgradnja ovog distributivnog centra smrznutih proizvoda trebalo bi da počne početkom iduće godine gdje će posao naći novih dvadesetak radnika.

Ćosić je istakao da je ove godine na području opštine Istočno Novo Sarajevo bilo veliko interesovanje za izgradnju uslužnih objekata, a u septembru će biti otvorena i nova benzinska pumpa „Brčko gasa“.

On je naveo da su u toku i radovi na izgradnji prodajnog salona automobila i nove benzinske pumpe „Nešković“, uz magistralni put u Lukavici.

Ćosić kaže da su u toku i pripreme za nastavak izgradnje poslovne zone u opštini Istočno Novo Sarajevo, tako da pored intenzivne stambene gradnje i novih 450 stanova, grade se i prateći poslovni objekti.

On je naglasio da će na području ove lokalne zajednice svoje poslovne kapacitete proširiti i postojeće firme „Mahagoni“ koja se bavi proizvodnjom stolarije i namještaja od drveta i „Eden garden“ koja proizvodi baštenske suncobrane.

„Očekujemo da ćemo u ovoj godini nakon ovih investicija imati u poslovnom sektoru zaposleno novih 100 radnika, a iduće godine još toliki broj“, zaključio je Ćosić. (Srna)