Za četiri mjeseca Bijeljinu posjetilo 16.000 turista

0

Bijeljina bilježi povećanje broja dolazaka turista i rast prihoda od boravišne takse koji se ponovo ulaže u jačanje turističke ponude grada, rekao je referent za marketing u Turističkog organizaciji grada Milivoje Era.

Era je naveo da je u prvom kvartalu broj dolazaka turista veći za 9,6 odsto u odnosu na isti period lani, broj noćenja za 6,74 odsto, a dobri rezultati se nastavljaju.

Prema njegovim riječima, za četiri mjeseca Bijeljinu je posjetilo 16.000 turista, sa 20.000 noćenja, od toga do 40 odsto iz Srbije, a među gostima je i sve više turista iz zemalja Azije.

– Zahvaljujući i republičkoj akciji Poreske uprave i Tržišne inspekcije na kontroli ugostiteljsko-smještajnih objekata za četiri mjeseca naplatili smo 45.000 maraka boravišne takse, koja iznosi dvije marke dnevno po osobi – naveo je Era.

On je dodao da se ove godine očekuje 130.000 maraka prihoda od boravišne takse, što je uvećanje u odnosu na prošlu godinu kada je od boravišne takse naplaćeno 99.000 maraka.

U turističkoj ponudi Bijeljina ima 1.000 kreveta, a od sedam hotela dva su sa pet zvjezdica u Etno selu “Stanišići”.

U Turističkoj organizaciji najavljuju i postavljanje selfi znaka Bijeljine, visine 1,8 metara i širokog 13 metara, na ulasku u grad iz Srbije.

Srna