Za 180 građana odobreni turistički vaučeri

0

Ministrica trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas, nakon 76. sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci, da su turistički vaučeri odobreni za 180 građana u ovom entitetu, koliko ih se do sada prijavilo.

Suzana Gašić

“Ova akcija je počela u ponedjeljak, 15. juna, prijavilo se 11 turističkih agencija i 32 ugostiteljska objekta. Svi koji su zainteresovani mogu se prijaviti do 1. novembra i učestvovati u projektu turističkih vaučera”, rekla je Gašić.

Ona je navela da je uslov za prijavu privrednih subjekata da imaju minimum četiri zaposlena i izmirene poreske obaveze.

Podsjetila je da akcija traje do 15. novembra ove godine.

“Broj ugostitelja i turističkih agencija koji mogu da učestvuju u projektu je neograničen. Pozivam sve koji su zainteresovani da se prijave putem elektronske aplikacije i pošte. Obrasce mogu dostaviti na adresu Minisarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a spisak prijavljenih je javno dostupan”, kazala je Gašić.

Niko nije odbijen

Ona je istakla da nijedan od privrednih subjekata koji se prijavio za realizaciju projekta nije odbijen.

“Svi koji se prijave, a ispunjavaju uslove, učestvovaće u realizaciji projekta turističkih vaučera, za koji vjerujem da će biti uspješan”, rekla je ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Prema njenim riječima, kabinet predsjednika Republike Srpske sprovodi kampanju podrške realizaciji projekta.

“Kampanja će biti nastavljena i u narednom periodu, s ciljem promovisanja turističkih destinacija u Republici Srpskoj”, zaključila je ministrica Gašić.

D.H.