Yavuz gradi objekte po cijeloj zemlji

0

Kompanija Yavuz, koja već dvanaest godina posluje u BiH, širi svoje poslovanje po cijeloj zemlji.

Ovaj lider u oblasti proizvodnje PVC prozora u BiH u svom sastavu trenutno ima dva proizvodna pogona u Brčkom i 18 prodajnih objekata širom zemlje. Ovaj broj uskoro će biti i veći.

Živinice, Lukavac, Sarajevo…

Kako je za BiznisInfo potvrđeno iz ove kompanije, u toku je proširenje poslovnog objekta u Živinicama, a u fazi izgradnje ili na nju čekaju su objekti i u drugim gradovima u našoj zemlji.

Yavuz objekat u Živinicama

– U Živinicama proširujemo poslovni objekat za 2.000 kvadratnih metara. Takođe, u Sarajevu smo kupili zemljište površine 4.000 metara kvadratnih na kojem ćemo graditi prodajni objekat. Već smo dobili dozvole za gradnju – rečeno je za BiznisInfo u ovoj kompaniji koja jedina u BiH proizvodi PVC profile koji se koriste u proizvodnji PVC stolarije.

Yavuz će poslovanje širiti i u Lukavcu gdje je kupio zemljište površine 17.000 kvadratnih metara na kojem će takođe biti izgrađen objekat za potrebe kompanije, a i pogoni u Brčkom biće prošireni.

Yavuz objekat u Brčkom

U kompaniji koja svoje proizvode isporučuje na tržište BiH i inostranstva, trenutno je zaposleno 250 radnika a otvaranjem novih objekata ovaj broj će se svakako i povećavati.

Poslovanje u regiji

Kompanija Yavuz doo osnovana je 2005. godine u Srebreniku kao jedan od prvih proizvođača PVC stolarije u Tuzlanskom kantonu. Vlasnik kompanije je  Mustafa Javuz. Kako je ranije rečeno iz kompanije, Yavuz u BiH svake godine povećava proizvodnju, prodaju i izvoz za 30 posto.

Osim u Bosni i Hercegovini, Yavuz radi i u Srbiji gdje ima otvorene objekte u Malom Zvorniku, Beogradu i Novom Pazaru.

Pored širenja kapaciteta u narednom periodu Yavuz će raditi i na jačanju izvoza.