WizzAir uvodi 10 novih ruta iz Beograda

0

Wizz Air, vodeći niskotarifni avioprevoznik centralne i istočne Evrope i “najzelenija” evropska aviokompanija najavila je danas dalje širenje operacija u Srbiji dodajući beogradskoj bazi novi avion Airbus A321, a u avgustu će i druga dva aviona biti zamijenjena istim modelom Airbus 321.

Nova letjelica će se pridružiti floti u julu 2020. i time povećati beogradsku flotu na tri aviona.

U julu 2020. Wizz Air će pokrenuti devet novih ruta iz Beograda: Hamburg, Keln, Friedrichshafen (Njemačka), Brussels Charleroi (Belgija), Milano Malpensa (Italija), Lisabon (Portugal), Barcelona El Prat (Španija), Oslo Sandefjord Torp (Norveška), Turku (Finska).

Karte za sve nove destinacije već su dostupne za rezervaciju putem sajta wizzair.com ili putem aplikacije aviokompanije već od 19,99 eura.

Prvi Wizz let iz Srbije poletio je 2010. Beogradski aerodrom je bio jedan od prvih u mreži WIZZ SEE sa letovima za Dortmund i London. Od tog trenutka Wizz Air neprestano proširuje svoje poslovanje pružajući prilike za povoljna putovanja, a u Srbiji je dočekao više od pet miliona putnika.

Posljednjim širenjem svoje flote u Srbiji, Wizz Air će 2020. godine imati tri aviona sa sjedištem u Srbiji u kojima će biti zaposleno više od 70 članova posade koji pružaju odličnu uslugu na svakom Wizz Air letu. Wizz Air ukupno nudi 28 ruta ka 16 zemalja sa dva aerodroma u Srbiji: 23 rute iz Beograda i pet ruta iz Niša. Zamjena kompletne beogradske flote na Airbus 321 avione predstavlja godišnji kapacitet od 1,31 milion sjedišta na prodaju, a za letove iz Beograda.

Današnja najava stiže zajedno sa početkom nove ere sanitarnih putovanja Wizz Aira. Aviokompanija je nedavno najavila niz pojačanih higijenskih mjera kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i osoblja. Kao dio novih protokola, tokom leta, kabinsko osoblje i putnici moraju nositi zaštitne maske, a kabinsko osoblje također mora nositi rukavice.