Wizzair najavio: Od 5. aprila linija Sarajevo-Budimpešta, cijena 59,90 KM

0

Wizz Air, najveća low-cost aviokompaija u regionu Centralne i Istočne Evrope, najavila je uvođenje nove linije kojom će povezati Sarajevo sa mađarskom prijestolnicom Budimpeštom.

Niskotarifna linija počet će 5. aprila 2017. sa dva sedmična leta. Grad Budimpešta, poznat po mađarskoj kuhinji, prelijepim zgradama i predivnim pejzažima je sjajna destinacija za sve putnike iz Bosne i Hercegovine.

Karte su već u prodaji prijeko sajt wizzair.com, a cijene su već od 59,99 konvertibilnih maraka.

Budimpešta, jedan od najljepših evropskih gradova, nudi posjetiocima veoma razvijen zdravstveno-banjski turizam uz brojne mogućnosti za kvalitetan odmor. Wizz Airova mreža linija sa 59 gradova u 28 zemalja sada će biti dostupna putnicima iz Bosne i Hercegovine.

Nova linija će povezati dva grada direktno, razvijajući turizam u oba smjera i uspostavljajući važnu trgovačku i poslovnu vezu između Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Wizzove operacije u Evropi i dalje omogućavaju pristupačne letove do 133 destinacije širom 40 zemalja. U posljednih 12 mjeseci (završno sa 30. novembrom 2016) Wizz Air je prevezao više od 22,4 miliona putnika podstičući otvaranje više od 16.800 radnih mjesta u vazduhoplovstvu, ugostiteljstvu, turizmu i drugim povezanim djelatnostima. U Wizz Air-u radi skoro 3.000 vazduhoplovnih profesionalaca koji pružaju vrhunsku uslugu našim na naših 74 aviona, uključujući i 11 najmodernijih i ultra-efikasnih Airbus aviona A321 sa 230 sjedišta.

“Danas najavljujemo novo širenje što pokazuje našu posvećenost putnicima i razvoju bosanskohercegovačkog tržišta. Počev od 5. aprila, povezaćemo Sarajevo sa Budimpeštom, prelijepom istorijskom prijestonicom Mađarske. Takođe očekujemo da će direktna linija podstaći dolazak turista u dinamičan glavni grad Bosne i Hercegovine. Naglašavajući našu posvećenost regionu, radujemo se nastavku plodonosne saradnje sa sarajevskim aerodromom i ostajemo posvjećeni novim mogućnostima i podsticanju razvoja turizma i ugostiteljstva čime će se još više učvrstiti veze između dvije države. Naša posvećena posada se raduje mogućnosti da uz osmijeh poželi dobrodošlicu putnicima na naše letove“, rekao je George Michalopoulos, komercijalni direktor Wizz Aira.