Wizz Air traži novo osoblje u Sarajevu i Tuzli, u toku najveći konkurs u istoriji kompanije

0

Aviokompanija Wizz Air tokom novembra i decembra održat će niz događaja za regrutaciju kabinskog osoblja u svojim bazama u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Tuzli.

U Sarajevu zainteresovani kandidati mogu prisustvovati Danu otvorenih vrata u Hotelu Holiday 11. i 17. novembra, kao i 2., 6. i 17. decembra u 09.00 sati.

Kandidati iz Tuzle mogu doći u hotel Golden Star 18. novembra ili 7. decembra u 09.00 sati.

Zainteresovani kandidati moraju imati najmanje osamnaest godina, imati minimalno diplomu srednje škole i tečno govoriti engleski i još jedan jezik jugoistočne Evrope, prenio je Ex-Yu Aviation News.

Oni koji prisustvuju danu otvorenih vrata moraju sa sobom ponijeti ažurirani CV na engleskom jeziku, po mogućnosti dvije fotografije (lica i cijelog tijela), kao i reference. Pošto je ovo otvoreni događaj za zapošljavanje, nije potrebna prethodna registracija. Tokom događaja, kandidate očekuje prezentacija kompanije, kratko lično predstavljanje, situaciona igra uloga, timska simulacija i intervju.

Ovaj potez se poklapa s najvećim ciklusom zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja niskobudžetskog avioprijevoznika.

HIljade novih radnika godišnje

Kako je ranije najavljeno, Wizz Air planira zaposliti 200 pilota i 800 članova kabinskog osoblja u narednim mjesecima dok nastavlja da povećava broj letova širom svoje mreže.

Aviokompanija je saopštila da je posvećena otvaranju hiljada novih radnih mjesta tokom naredne decenije, jer planira da utrostruči veličinu svoje flote na 500 Airbus aviona.

U prosjeku će biti primano 2.000 novih uposlenika svake godine do 2030. 

Kako je ranije rečeno, riječ je o najvećem konkursu za zapošljavanje u istoriji kompanije.