VW obustavio proizvodnju u Alžiru, odgađa odluku o turskom ulaganju

0

Njemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) objavio je u petak da je obustavio proizvodnju u tvornici u Alžiru zbog političke krize a procjenjuje i da će mu trebati više vremena za odluku o gradnji nove tvornice u Turskoj.

VW posluje u Alžiru od 2016. godine preko zajedničkog projekta s lokalnim partnerom Sovacom. Prošle je godine u njihovoj tvornici montirano oko 50 hiljada automobila.

Proizvodnja u tom pogonu obustavljena je zbog istrage o mogućoj korupciji koja je obuhvatila i direktora Sovaca Murada Oulmija. VW je obustavio i isporuke alžirskom partneru.

Alžir je u proteklim mjesecima bio poprište masovnih protesta protiv političkog vodstva. U proteklim danima policija je uhapsila niz aktivista ali i pripadnika poslovne elite.

U VW-u očekuju i da će im trebati više vremena za donošenje odluke o novoj tvornici u Turskoj.

Konačna procjena ulaganja bit će donesena najranije sredinom prvog tromjesečja iduće godine, kazali su za dpa neimenovani izivori u kompaniji.

VW je u oktobru odgodio odluku o gradnji nove tvornice u blizini Izmira zbog turske vojne ofanzive u Siriji, podsjeća njemačka agencija.

Hina