Vučić i Erdogan dogovaraju izgradnju industrijske zone u Vojvodini

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predsjednikom Turske u Istanbulu razgovarao o izgradnji industrijske zone u Vojvodini.

“Razgovarali smo o industrijskoj zoni koju bi turska kompanija trebalo da napravi u Vojvodini. Time bismo riješili svako pitanje nezaposlenosti”, poručio je Vučić nakon sastanka sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Podsticaj za ekonomiju

“Sa predsjednikom Republike Turske kojeg smatram prijateljem Srbije, imao sam odličan razgovor o svim važnim temama. Ako pogledate gdje smo sve bili u posljednjih mesec dana, vidi se jedna živa aktivnost, velika borba u teškim uslovima da sačuvamo našu ekonomiju. Razgovarali smo o našoj političkoj saradnji, našim infrastrukturnim projektima koje radimo, razgovarali smo o industrijskoj zoni koja će biti jedna od dvije ili tri najbolje u svijetu i koju bi trebalo da naprave na teritoriji Vojvodine. To bi bio podsticaj za rast naše ekonomije”, kazao je Vučić.

On je dodao da bi otvaranje industrijske zone riješilo i pitanje plata, penzija i ukupnog BDP-a. To bi, kako kaže, značilo da bi neko doveo veliki broj turskih kompanija da tu rade, da proizvode, da im tu bude sjedište.

Vučić je rekao da su on i Erdogan razgovarali i o infrastrukturnim projektima, da su bili i predstavnici kompanija koje rade projektnu dokumentaciju za auto-put Karađorđe.

“Razgovarali smo i o putu Novi Pazar-Tutin, koji je važan za ljude koji žive tamo”, rekao je i dodao da bi to trebalo da bude završeno za godinu i po.

D. Hadžić