Volkswagen: S proizvodne trake u Wolfsburgu sišao 44-milioniti automobil

0

Volkswagen ima razloga da slavi, jer je proizveo 44 miliona automobila u svojoj glavnoj tvornici u Wolfsburgu od početka poslovanja prije 72 godine.

Golf GTE u Dark Iron boji 44-milioniti je primjerak proizveden u najvećoj evropskoj tvornici automobila. On je obilježio 72 godine od početka proizvodnje.

Poznata tvornica u Wolfsburgu u svojoj je istoriji proizvela 18 miliona Golfova, a druga od otvorenja proizvodne trake 1975. godine je legendarna Buba koja je napravljena u dvanaest miliona primjeraka.

“Današnje slavlje predstavlja izvanredno postignuće našega tima. A 44 miliona vozila proizvedenih u našoj matičnoj tvornici nije samo velik broj već je i snažan i važan znak za Volkswagen u Wolfsburgu”, kazao je direktor tvornice dr. Stefan Loth.

Na Volkswagenovoj lokaciji u Wolfsburgu trenutno se proizvode modeli Golf, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan, uključujući električna vozila. Od početka njihove proizvodnje 2014. godine proizvodne hale napustilo je gotovo 70.000 vozila e-Golf2 i Golf GTE.