Vogošća sufinansira biznis planove mladih

0

 

U Općini Vogošća upriličeno je potpisivanje Ugovora sa aplikantima koji su po Javnom pozivu Općine ostvarili pravo na podršku u projektu „Sufinansiranje poslovnih planova za razvoj poduzetništva i zapošljavanja mladih“ u 2020. godini.  

Osnovni cilj Javnog poziva je poticaj preduzetništvu i samozapošljavanju mladih sa područja općine Vogošća kroz sufinansiranje troškova pokretanja i razvoja vlastitog biznisa.

– Ponosan sam na ove mlade ljude da na ovaj način rješavaju svoju egzistenciju. Želim da ovo bude princip i posticaj i ostalim mladim ljudima da krenu u ove procese, a vrata Općine Vogošća su im otvorena za bilo kakva pitanja ili sugestije u rješavanju svojih statusnih ili proceduralnih pitanja – rekao je općinski načelnik Edin Smajić.

Za ovaj projekat Općina je izdvojila 20.000 KM budžetskih sredstava. Uvjete po objavljenom Javnom pozivu ostvarilo je šest aplikanata, a podrška  po jednom aplikantu iznosi od 3.000 do 3.500 KM, ovisno o biznis planu koji su kreirali, saopćeno je iz Općine Vogošća.