Vlasnik hrvatske kompanije: Ko završi u izolaciji 10 posto manja plata

0

Đuro Horvat, vlasnik hrvatske kompanije Tehnix, svim zaposlenima je uputio dopis da će ih kažnjavati ukoliko završe u samoizolaciji.

“Poštovani radnici! S obzirom da je svaki dan situacija s covidom 19 sve gora, obavještavam vas da će kompanija Tehnix uvesti sopstvene kapacitete za boravak u samoizolaciji, tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolovani u hotelu Kralj. Osoba koja će biti u samoizolaciji biće destimulisana u iznosu od 10 posto na platu. Moramo da budemo svjesni da svojim ponašanjem van firme ne ugrožavate samo sebe i svoje ukućane, već i radne kolege te se time dovodi u opasnost stabilnost kompanije Tehnix i zadržavanje radnih mjesta. Vaš direktor: Đuro Horvat”, piše u dopisu uspješnog preduzetnika, prenosi Jutarnji list.

Horvat je svoje stavove pokušao da pojasni u televizijskoj emisiji HRT-a.

“Donijeli smo mjeru da destimulišemo ljude koji su u takvom odnosu prema sopstvenom zdravlju i prema kompaniji jer 20 ljudi nedostaje. Istovremeno taj novac usmjeravamo na one zaposlene i menadžere koji su zdravi i koji se odgovorno ponašaju, želimo mikroorganizaciju svesti na sopstvenu odgovornost. Svi se moramo uključiti, svaka lokalna zajednica, kompanija”, rekao je Horvat.

Potvrdio je da njegova kompanija s 10 posto od plate kažnjava one koji završe u samoizolaciji.

“Nedavno smo im skinuli od plate. Smatramo da je to plod neozbiljnosti, neodgovornog ponašanja. Ako čovjek ide s radnog mjesta prema kući, ako ide od kafića do kafića, ako prouzrokuje sam taj dio nezdravog života, onda mora snositi jedan dio odgovornosti”,  rekao je Horvat.