Vitinka otvorila novi pogon, uloženo osam miliona KM

0

U Raševu kod Zvornika danas je pušten u rad novi pogon Fabrike prirodne izvorske vode “Vivia” u koji je uloženo osam miliona KM.

Pogon su u rad pustili ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, generalni direktor “Vitinke” Todor Panić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Direktor Službe marketinga “Vitinke” Mirko Savić rekao je da je kapacitet nove linije za proizvodnju izvorske vode “Vivia” 12.000 jedinica na čas, ili 100 miliona jedinica na mjesečnom nivou.

Savić je naveo da u Fabrici “Vivia” trenutno rade 33 radnika u tri smjene i dodao da je tržište za ove proizvode obezbijeđeno.

“Kompanija `Vitinka` izvozi u Crnu Goru, a plan nam je da do kraja ove godine razvijemo tržište Srbije i ostvarimo poslovne kontakte sa zemljama Bliskog istoka”, rekao je Savić.

Ministar Petričević je, nakon obilaska novog pogona, rekao novinarima da je otvaranje Fabrike izvorske vode “Vivia” vrlo značajno za Republiku Srpsku jer se javlja potreba za novim zapošljavanjem, uvođenjem novih tehnologija i obnavljanjem radnih kapaciteta, što omogućava i bolju produktivnost.

“Posebno je značajno što su u potpuno novoj fabrici uvedene najsavremenije tehnologije koje mogu odgovoriti svim potrebama sve zahtjevnijeg tržišta po pitanju punjenja vode, kao i svih ostalih elemenata u vezi sa fabrikom”, naglasio je Petričević.

Ističući da je ova fabrika jedan od rijetkih privrednih subjekata u kojem je domaći kapital, Petričević je čestitao rukovodstvu i radnicima za trud i napor da Fabrika bude na visokom proizvodnom nivou i da ima uzlazni trend na domaćem i tržištu regiona.

On je izrazio posebno zadovoljsto što je mendžment “Vitinke” nagradio zaslužne radnike koji su doprinijeli razvoju ovog kolektiva i imali šansu da ostvare poslovne ideje kojima su unaprijedili proizvodnju.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da kompanija “Vitinka” zauzima posebno mjesto u gradu Zvorniku i regiji, te da je “Vivia” među rijetkim brendovima koji su se nakon rata pozicionirali na tržištu.

“Uloženo je mnogo energije i zato priznanje svima koji vode ovu kompaniju, kao i svim radnicima koji su dali doprinos da `Vitinka` ima kvalitetne proizvode, među kojima je i flaširana voda `Vivia`”, rekao je Stevanović.

On je naglasio da “Vivia” može da stane rame uz rame sa svim sličnim fabrikama u svijetu.

“To je nešto čime pokazujemo da se možemo nositi sa najprobirljivijim tržištima, sa najelitnijim proizvođačima ovakvih proizvoda na u svijetu”, rekao je Stevanović.

Generalni direktor “Vitinke” Todor Panić rekao je pozdravio je veliki broj poslovnih saradnika, zvanica i gostiju koji su prisustvovali otvaranju, navodeći da je uvijek dobro popiti čistu i frišku “Vivia” vodu.

Menadžment “Vitinke” uručio je zahvalnice jednom broju radnika koji su zaslužni za razvoj ove kompanije.

Srna