Visoko: Olip će do kraja godine povećati broj radnika sa 100 na 300

0

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić sa saradnicima je obišao proizvodne pogone firme „Olip“ Travnik, koja odnedavno svoju proizvodnju kroz poslovnu jedinicu ima i u Visokom.

U razgovoru s direktoricom poslovne jedinice gradonačelnik se informisao o ovoj kompaniji, kao i uslovima i broju uposlenika u Visokom.

Firma „Olip“ u Visokom trenutno zapošljava oko stotinu radnika, a plan je već do kraja godine da se taj broj poveća na 300 radnika u Visokom.

Pored Visokog, ova italijanska firma ima proizvodne pogone u Travniku i Vakufu, a u pomenutim gradovima zapošljavaju preko 1.700 uposlenika.

– Drago mi je da brojne kompanije imamo u Visokom, a danas sam imao priliku obići i proizvodnu liniju kompanije „Olip“ koja je odnedavno prisutna u našem gradu. Kroz obilazak i razgovor sa direktoricom saznao sam da je riječ o italijanskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom modne obuće, u Visoko su stigli tek krajem protekle godine i imaju stotinu zaposlenika, a kroz razgovor sam saznao i da bi taj broj do kraja ove godine trebao da naraste do 300 zaposlenih, što me raduje. U svakom slučaju smo otvoreni za sve investitore i za svaku vrstu ulaganja u Visoko koja će donijeti radna mjesta, ali i prosperitet našeg grada – kazao je gradonačelnik Ganić.