Visok 110 metara: Banja Luka dobija hotel koji će zaposliti 500 ljudi

0

Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM

Izgradnjom hotela „Palas“ osim novog izgleda centra grada dobićemo i nova radna mjesta, u kojem će biti zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja za naš grad.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, istakavši kako je izgradnja ovog hotela značajan projekat za Banju Luku jer će ponuditi i dodatne smještajne kapacitete.

Gradonačelnik je rekao da je gradska administracija već vidjela projekat za hotel „Palas“, ali da će projekat biti prezentovan javnosti od strane investitora – kompanije Cepter.

– Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 miliona KM. Riječ je o izuzetno modernoj i izazovnoj arhitekturi.  Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.

Dodao je kako će upravo hotel „Palas“ biti simbol grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitete.

– Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku „Mladen Stojanović“ – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.

– U istoriji Republike Srpske nikada takav objekat nije izgrađen. Dao sam sebi riječ kao dijete da ću za svoj narod uraditi ono što nije niko prije. Jedan dio našeg mentaliteta je takav da sve velike stvari osudimo, ali vrijeme kasnije pokaže da je to sve u redu i da sve to što se radi je ispravno. Prija mi što znam da ćemo nakon vijekova čekanja da uradimo kolektor na rijeci Vrbas, hotel „Palas“, novu sportsku dvoranu, vidikovac na Banj brdu – zaključio je Stanivuković.