Višković: Uskoro potpisivanje ugovora o izgradnji HE “Dabar”

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Nevesinju da će u narednih mjesec dana biti potpisan ugovor o izgradnji i finansiranju Hidroelektrane “Dabar” koja će preporoditi život u Hercegovini i uticati na porast BDP-a u Republici Srpskoj.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srske noćas dobila povratne informacije od kineskih investitora, ne precizirajući detalje ugovora dok ne bude potpisan.

On je rekao novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem da je razgovarano i o izgradnji vjetroelektrana na području Hercegovine “Hrgud” i “Grebak”, navodeći da će jedna već iduće godine biti na mreži.

Višković je naglasio da Vlada Republike Srpske ostaje privržena da pomaže svim lokalnim zajednicama, pa tako i Nevesinju.

“Mi vodimo računa o uravnoteženim ulaganjima i projektima koji su od životnog značaja za građane. Naša je želja da se Nevesinje razvija i da ljudi ovdje ostaju”, rekao je Višković.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je na sastanku razgovarano o važnim projektima za opštinu Nevesinje.

On je naglasio da će sljedeće sedmice biti raspisan tender za rekonstrukciju regionalnog puta Nevesinje-Mostar do entitetske granice, što je od velikog značaja za Nevesinje.

Avdalović je dodao da su u toku i radovi na prečiščaću vode na jezeru Alagovac, te da se projekat finansira sredstvima Vlade Republike Srpske i EBRD-a i da će biti završen do kraja novembra.

Srna