Više od 60 izlagača na Međunarodnom festivalu vina u Sarajevu

0

Dvodnevni Međunarodni festival vina “Sarajevo Wine Weekend – Art of wine 2016” započet će popodne a otvoren je pres-konferencijom jednog od organizatora, restorana “4 sobe gospođe Safije”, s kojim je manifestaciju pripremila kompanija Fina Vina d.o.o.

Ovaj festival, 12. po redu, dosad je najbrojniji, učestvuje više od 60 izlagača iz Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država. U ponudi nisu samo vrhunska vina već i gastronomski proizvodi. Predviđene su i četiri radionice tokom manifestacije, kazala je moderatorica na pres-konferenciji Najra Krvavac.

– Festival je već uspješan jer dolazi jako puno ljudi, skrenuli smo pozornost na nas – rekao je Amir Beširević iz kompanije Fina Vina.

Vinarija Benvenuti iz Istre već drugu godinu učestvuje na festivalu i predstavlja se autohtonim istarskim sortama, kazao je njen zastupnik Albert Benvenuti.

Prijatelj festivala je kompanija Porsche, pa je direktor zastupništva u Sarajevu Alex Vaszi podsjetio da ona sponzorira mnoge društvene događaje u Sarajevu, među njima kulturne i sportske.

Međunarodni “Sarajevo Wine Weekend – Art of wine 2016.”  održava se danas i sutra od 16 do 22 sata u Domu Oružanih snaga BiH.

Predviđeni su prezentacija i degustacija vina i hrane, ali i savremeno koncipirane etno-gastro radionice za poslovne ljude, trgovce, someliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i sve ljubitelje vina i hrane.