Više miliona KM za saobraćajnice u Starom Gradu

0

Načelnik Irfan Čengić održao je sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Adnanom Štetom gdje su dogovoreni projekti vrijedni više miliona KM na području Općine Stari Grad Sarajevo.

Posebno se ističu tri vrijedna kapitalna projekta, rekonstrukcija ulice Bistrik od Trga Austrije do tranzita, glavne ulice uz tramvajske šine potez u Starom Gradu „Drvenija-Tržnica“ i rekonstrukcija ceste za Barice. Vezano za projekat rekonstrukcije ceste Sedrenik-Barice je izdato odobrenje za građenje za predmetne radove.

Općina Stari Grad će ministarstvu dostaviti prijedlog za rekonstrukciju lokalnih cesta za koje je spremna projektna dokumentacija kako bi i te ulice bile uvrštene u finansiranje od strane Kantona Sarajevo. Spremni su elaborati za šest ulica u Starom Gradu, ukupne procijenjene vrijednosti 410.000 KM. Riječ je o sljedećim ulicama Bistrik basamaci, Pod Hridom, Paje sokak, Grlica, Hadžijska ravan, Nevjestina.

Ministar Šteta je u svom mandatu vratio minibuske linije i saobraćaj u Stari Grad koji je bio skoro u potpunosti obustavljen.

Na sastanku je naglasio spremnost da Općina Stari Grad Sarajevo dostavi svoje prijedloge za poboljšanje minibuskog saobraćaja kao što je produženje linija ili novi raspored vožnji.