Velika hrvatska kompanija povećala plate radnicima

0

Varaždinske prehrambene kompanije Vindija i Koka, koje su dio Vindija Grupe, donijele su odluku prema kojoj će se povećati plate i koja će biti provedena prilikom isplate plata za mjesec septembar.

Ovom odlukom vodstva kompanije nastavljen je program unaprjeđivanja statusa i radničkih prava zaposlenika jedne od najvećih domaćih prehrambenih kompanija, koja ukupno zapošljava 4.339 ljudi.

Prema procjenama kompanije navedeno povećanje plata na godišnjem nivou kumulativno će dodatno iznositi 24,6 miliona kuna (oko 6,4 miliona KM), navodi se u saopćenju iz Vindija Grupe koje prenose hrvatski mediji.

‘Nalazimo se u izrazito izazovnom vremenu i okolnostima pandemije koja je utjecala na poslovanje kompanija diljem svijeta. Potvrda da je Vindija kompanija s izrazitom snagom, kvalitetom i tradicijom koju prepoznaju naši kupci je upravo i ova odluka o povećanju plaća zaposlenika u jeku pandemije. Svaki zaposlenik u našem sustavu doživljava se kao važna karika, a ovim dodatnim izdvajanjem želimo jasno pokazati kako se trud i predanost kojom pridonose uspješnom poslovanju i statusu jedne od vodećih prehrambenih industrija u zemlji prepoznaje i honorira’, rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

Svaki zaposlenik se posebno cijeni, a doprinos uspjehu prati se i nagrađuje što se očituje i kroz program zahvale za dugogodišnji predan rad zaposlenicima koji obilježavaju jubilarni broj godina provedenih u službi, i to dodjelom novčane nagrade ekvivalentne broju godina radnog staža u Vindiji i Koki.

„U proteklom razdoblju uspješno smo odgovorili na sve izazove i zahtjeve tržišta prije svega zahvaljujući požrtvovnosti, predanom radu i visokoj razini profesionalnosti svih naših zaposlenika. Vjerujem kako su dosadašnji rezultati i povećanje primanja dodatan izvor motivacije za daljnje uspjehe i rast, kako Koke tako i cijele Grupe.“, zaključio je Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.