Večernji pregled poslovnih vijesti – 3. maj

0

BiznisInfo Vam donosi pregled najvažnijih poslovnih vijesti u BiH za dan – 3. maj 2018. Cijele vijesti i još drugih novosti pronađite na našem portalu. 

– Kompanija Sanino iz Dervente proizvela je 351 par kopački za svjetskog giganta Adidas koje će na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji nositi sudije. Ovo je za BiznisInfo potvrdio direktor Sanina Radovan Pazurević.

– Kompanija „Tehnograd-company“ iz Tuzle nedavno je raspisala oglas za prijem 100 građevinskih radnika, i to po 50 za rad u BiH i Sloveniji. Za poslovni portal BiznisInfo iz ove kompanije su pojasnili da su dogovorili nove projekte i to izgradnju bolnice te niz proizvodnih hala u Sloveniji.     

– Danas je u Tešnju održan prvi Hifa Oil Media Workshop na temu „Rast i razvoj u cilji razvoja države – primjer društveno odgovorne kompanije“ uz sudjelovanje više od 20 predstavnika bosanskohercegovačkih medija.

– Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2018, koji je danas svečano otvoren u Lukavcu, okupio je 157 izlagača iz deset zemalja svijeta.

– Kompanija Solana Tuzla lani je ostvarila gubitak od preko milion maraka, izvještava BiznisInfo na osnovu finansijskog izvještaja koji je danas objavljen na stranici Sarajevske berze.

– Pivara Tuzla grabi naprijed u razvoju svog poslovanja. Kompanija je lani povećala prihode za oko 2,5 miliona maraka. Poslovni prihodi su porasli s oko 26,3 miliona KM 2016. na 28,8 miliona prošle godine. Time je nastavljen trend rasta ove kompanije iz prethodnih godina.

– Danas je iz zračne luke Franjo Tuđman poletio prvi avion Croatia Airlinesa prema Mostaru čime je službeno uvedena nova međunarodna linija Zagreb – Mostar.

– Uprava „Elektroprivrede BiH“ (EPBiH) uskoro će objaviti novi tender za pripremne radove za gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, a vrijednost ovog posla iznosit će oko 40 miliona maraka. Riječ je o tenderu koji se odnosi na nabavku radova za gradilišni priključak, nadzor i ostale potrebne radove.

– Na Јahorini je počeo treći Јahorina ekonomski forum, koji organizuje Udruženje ekonomista RS SVOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod pokroviteljstvom predsjednika RS Milorada Dodika.