Veća vrijednost prodaje i otkupa proizvoda poljoprivrede i šumarstva

0

Vrijednost prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata u Republici Srpskoj u drugom tromjesečju ove godine iznosila je 84,77 miliona KM i veća je za tri posto u odnosu na isti period prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća vrijednost prodaje u drugom tromjesečju od 53,7 miliona KM bila je kod proizvoda šumarstva i veća je za 10,4 posto nego u istom periodu prošle godine.

Prodaja stočarskih proizvoda u drugom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 20,26 miliona KM, ratarskih proizvoda 3,68 miliona KM, voćarskih i vinogradarskih proizvoda 3,67 miliona KM.

Vrijednost otkupa prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u Srpskoj u drugom tormjesečju iznosila je približno 34 miliona KM i veća je za 13,4 posto nego u istom periodu prošle godine.

Najveća vrijednost otkupa u drugom tromjesečju ove godine od 21,51 miliona KM bila je kod stočarskih proizvoda i manja je za 9,7 posto nego u istom periodu prošle godine.

Srna