Uspješna poslovna godina za Sarajevski kiseljak i Ledo Čitluk

0

Kompanije Sarajevski kiseljak i Ledo Čitluk, koje posluju u sastavu koncerna Agrokor, ostvarile su u prvih deset mjeseci dobre poslovne rezultate.

Ovo je pozitivna vijest jer ove kompanije upošljavaju veliki broj radnika i važan su dio bh. ekonomije, a danas objavljeni rezultati pokazuju da za njih nema nikakve krize.

Pozitivna vijest tiže i iz rudnika Dubrave, koji posluje u sastavu Zavisnog društva Rudnici Kreka Tuzla, a u kojem je iskopana milionita tona uglja.

Direktor ZD Rudnici Kreka Osman Bleković izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da je, bez obzira na loše priče koje kruže o ovom rudniku, “Kreka gigant koji se nije do sada postidio i iznevjerio potrošače”.

Pozitivna vijest stiže i sa Pala, gdje je Fabrika motora specijalne namjene dogovorila s predstavnicima Ministarstva odbrane Srbije remont deset tenkovskih motora, čime će biti uposleni proizvodni kapaciteti ovog preduzeća. U naredna tri mjeseca na remontu tenkovskih motora bit će angažovano sedamdeset radnika tog preduzeća.