Usora dobila novog investitora, Italijani već počeli proizvodnju

0

U Usori je u toku osnivanje kompanije ‘METHAL’ d.o.o. Usora a njeni predstavnici posjetili su u petak načelnika ove općine Zvonimira Anđelića.

Kako je kazao direktor Borso Maurizio u općinskom sudu u Zenici podneseni su osnivački akti a osnivač je talijanska Grupacija AMG Spa iz Vicenze, Italija.

Sjedište firme je u Srednjoj Omanjskoj, u proizvodnoj hali Ferretto Group Central Europa d.o.o. Usora (FGCE) a AMG Spa je temeljem poslovnog ugovora otkupila vlasništvo u  FGCE u iznosu 50 % vrijednosti kapitala.

Iz Općine Usora objavljeno je da je AMG grupa prisutna na tržištu s nizom marki koje nude rješenja od kućnog grijanja do klimatizacije, od velike distribucije do direktne prodaje od vrata do vrata, od domaćih rješenja za velika industrijska postrojenja i ima niz svojih sestrinskih firmi.

Ova kompanija već je započela proizvodnju kotlova za centralno grijanje na pelet a gotovi proizvodi otpremaju se na evropsko tržište.

Načelnik Anđelić je izrazio dobrodošlicu Grupaciji AMG Spa iz Vicenza i njihovoj investiciji u Usori kao i očekivanje da će ova firma i njena uprava ostvariti dobru saradnju s lokalnom zajednicom u kojoj posluje.

D. H.