Uskoro se otvara Core Business Centar, otkriveno ko useljava

0

Webhelp, globalni lider u outsourcing industriji, planira otvoriti novu lokaciju u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, krajem oktobra 2022. godine u sklopu svoje strategije za područje DACH-a (Njemačka, Austrija, Švajcarska).

Balkanske zemlje igraju centralnu ulogu u konceptima stručnjaka za eksternalizaciju poslovnih procesa koji se tiču premještanja poslova u obližnje zemlje.

Zbog sve veće potražnje za uslugama, Webhelp je posljednjih godina već izgradio svoju poziciju na Balkanu sa šest lokacija na Kosovu. Osim u Sarajevu, za ovu godinu planirane su još tri podružnice, između ostalog u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu.

– Do sada smo zastupljeni sa 1.700 igrača koji mijenjaju pravila igre na Balkanu i Webhelp želi da dodatno konsoliduje i proširi svoje prisustvo – rekao je Oliver Derler, generalni direktor Webhelp Balkan.

– To znači da dugoročno ulažemo u ljude i lokacije u Bosni i Hercegovini s ciljem da ovu poslovnu lokaciju razvijemo u jednu od naših najjačih na Balkanu.

Webhelp planira useljenje u 2.000 kvadratnih metara u novootvorenom Core Business Centru u Sarajevu, te saradnju sa najvećim evropskim distributerom elektronike i međunarodnim proizvođačem tehnologije za obradu slika.

Useljenje u Core Business Center u ulici Bulevar Meše Selimovića planirano je za kraj oktobra 2022. godine. Početkom septembra počela je obuka i prijem prvih savjetnika za korisnike.

Zaposlenici Webhelp-a u Sarajevu trebaju imati priliku raditi u najsavremenije opremljenim uredskim prostorima. Stoga, prilikom dizajniranja lokacije, Webhelp pridaje veliku važnost evropskim standardima rada. Centralni položaj buduće lokacije osigurava odličnu dostupnost javnim i privatnim prijevozom.

Podsjetimo, sarajevski centar Vila Park dobio je novi izgled. U toku su radovi na rekonstrukciji ovog objekta koji će uskoro biti otvoren.

Investitor je kompanija A2D Core iz Sarajeva, a objekat će se zvati Core  Business Centar.