Uskoro sa aerodroma na Jahorinu gondolom

0

Izgradnja kabinskih gondola koje su adekvatno i najatraktivnije rješenje za prevoz skijaša, kao i gostiju i turista koji nisu skijaši, strateški je važan projekat, kazao je direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić.

Govoreći o plairanoj izgradnji gondole koja će povezati Jahorinu sa Istočnim Sarajevom, Ljevnaić je kazao da je riječ o jedinstvenom projektu.

U toku pripreme

– Pravimo jedinstvene projekte, prvi u ovom dijelu Evrope, tako smo i došli na ideju da povežemo najbliži grad sa najdužom gondolom na Balkanu i da omogućimo stanovnicima i turistima da se na najbrži, najlakši i najbezbjedniji način prevezu do Јahorine i zimi i ljeti – naglasio je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, u toku je priprema, obezbjeđenja imovine i dokumentacije, a gradnja će početi nakon završetka ovih aktivnosti, obezbjeđenja sredstava i sprovođenja javnih nabavki.

– Realizacijom ovog projekta biće moguć prevoz sa aerodroma do Јahorine, jer je polazna stanica planirana u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodoma Sarajevo – rekao je Ljevnaić.

Višestruka korist

On je dodao da su koristi od projekta velike i ogledaju se u lakšem pristupu Јahorini u svako doba, turistički i za ljude koji žive u okolini. Ova gondola će, osim što će biti jedinstvena turistička atrakcija, doprinijeti smanjenju zagađenosti i manjoj upotrebi automobila, kao i bezbjednosti svih korisnika, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

– U planu su i dvije usputne stanice, na Trebeviću i na Dvorištima – navodi se, između ostalog, u saopštenju OC Jahorina.