Uskoro će biti poznata šesta trasa jadransko-jonske magistrale

0

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da je lokacija budućeg aerodroma u Trebinju uticala na pomjeranje trasa jadransko-jonske magistrale, te da će, osim definisanih pet, u narednih mjesec dana biti poznata i šesta trasa koja će ići sjeverno od grada.

Mitrović je objasnio da bi ta šesta trasa bila najpovoljnija za Trebinje i okolinu, s obzirom na to da bi se na taj način izbjeglo plodno zemljište.

On je istakao da je kad je riječ o jadransko-jonskoj magistrali interes da se spoji pravac od Italije, preko Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore pa do Grčke.

Mitrović je danas sa trebinjskim gradonačelnikom Mirkom Ćurićem razgovarao o ideji izgradnje željezničke pruge od Čapljine do Nikšića, istakavši značaj ovog projekta za razvoj Trebinja, te najavio da će večeras o tome imati sastanak sa saradnicima.

On je naveo da je sa Ćurićem razgovarao i o gradnji aerodroma u Trebinju, te napomenuo da Ministarstvo na čijem je čelu radi zadatke koje je dobilo u vezi sa tim.

Prema njegovim riječima, u fazi pripreme su izmjene i dopune zakona, što je jedna od pretpostavki za funkcionisanje budućeg aerodroma.

Ćurić je izrazio nadu da će biti izgrađena jadransko-jonske magistrala i aeorodrom, kao i željeznička pruge Čapljina-Nikšić, istakavši značaj ovih projekata za razvoj Trebinja.

Srna