Uprkos krizi povećali plate radnicima, grade tri nove hale i šire proizvodnju

0

Kompanija “Milco” iz Laktaša je uprkos inflaciji i velikim poskupljenjima i mnogobrojnim izazovima svojim radnicima od avgusta povećala plate, rekao je Bojan Cvijetić, vlasnik ove kompanije.

Za oko 60 zaposlenih u kompaniji “Milco” su od danas, 1. avgusta, plate povećane za oko 10 odsto.

– Naša firma posluje od 1989. godine i mi smo porodična kompanija koja brine o radnicima. Ja sam ovaj biznis naslijedio od svog oca i uprkos mnogobrojnim izazovima, kao što su pandemija virusa korona i velika inflacija, mi prvenstveno moramo brinuti o našim zaposlenima. Mi želimo da oni budu zadovoljni i da ostanu u našoj firmi. Mislim da je i potez Vlade Republike Srpske da smanji namete veoma dobar kako bi se povećale plate. Ne može poslodavac uvijek prihodovati mnogo novca, već se mora odreći jednog dijela prihoda u korist svojih radnika – objasnio je Cvijetić.

Ova kompanija uskoro će svoju proizvodnju preseliti iz Trna u Laktaše, gdje prave tri hale, te planiraju i proširiti kapacitete i zaposliti nove radnike.

– Tražimo najviše ekonomiste i spremni smo da im pružimo priliku da rade u našoj firmi. Takođe, spremni smo da i stipendiramo studente na završnim godinama fakulteta koji bi nakon završetka počeli da rade kod nas – pojašnjava Cvijetić.

Kompanija “Milco” je poznata i po mnogobrojnim donacijama.

– Do sada smo, između ostalih, pomogli i štićenike u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’, i slušajući njihove potrebe donirali ono što su željeli. Takođe, ‘Milco’ je pomogao i Udruženje građana ‘Mozaik prijateljstva’ i njihovu javnu kuhinju u Banjaluci. Ukoliko budemo imali mogućnosti, do kraja godine ćemo još jednom povećati plate našim vrijednim radnicima – kazao je Cvijetić.

Milenko Vuković, komercijalni direktor kompanije “Milco”, od osnivanja ove firme, 1989. godine, zaposlen je u njoj.

– Povećanje plate je u ovoj situaciji veliki podstrek za naše radnike i dokaz da brinemo o njima – rekao je Vuković.

Ovaj pozitivan primjer u nestabilnoj situaciji i izazovima kao što su pandemija, velika inflacija i mnogobrojne oscilacije na svjetskom tržištu željeza, najviše su obradovale radnike.

Milovan Radojčić, koji je zaposlen u ovoj u kompaniji četiri godine, kaže da je je veoma bitno da se u ovoj situaciji misli na radnike, te da je povećanje plata značajno za njih.