United Airlines pregovara o nabavci Boeinga 737 MAX

0

Američki avioprijevoznik United Airlines pregovara o kupovini oko 200 uskotrupnih aviona, uključujući potencijalno i 100 Boeingovih 737 Maxova, tvrde neimenovani izvori u sektoru.

Pregovori su se vremenski poklopili s nastojanjima Boeinga da poveća prodaju 737 Maxova nakon dvije teške nesreće u 2018. godini, u kojima je stradalo 346 ljudi. Avioni su nakon toga prizemljeni, a vraćeni su u promet krajem prošle godine nakon preinaka.

United Airlines pak želi obnoviti svoju flotu s obzirom na rast broja putovanja u SAD, piše Bloomberg News. 

Dvoje izvora reklo je da narudžba možda uključuje 150 Maxova, a u izvještaju se navodi i da Boeing nekim kupcima nudi velike popuste, smanjene avansne uplate i druge poticaje koji možda neće biti dostupni nakon što se globalni zračni promet normalizira.

U Boeingu i Airbusu rekli su da ne žele komentirati razgovore s klijentima. U United Airlinesu nisu željeli komentirati informaciju o narudžbama. 

“Trenutno nemamo zaključen dogovor ni s Boeingom ni s Airbusom o kupovini novih aviona, a ne komentiramo špekulacije o narudžbama zrakoplova”, rekla je glasnogovornica avioprijevoznika.

Rezervacije letova u SAD-u trebale bi se oporaviti ove godine zahvaljujući procjepljivanju građana protiv covida 19 i ublažavanju ograničenja koja su teško pogodila sektor putovanja.

Hina