Unioninvest ulaže 1,7 miliona KM u industrijsku zonu Binježevo

0

U industrijskoj zoni Binježevo danas su počeli radovi na izgradnji proizvodno-skladišnog objekta za proizvodnju opreme za tretman pitkih i otpadnih voda preduzeća UNIONINVEST d.d. Sarajevo.

– Gradimo proizvodno-skladišni objekat ukupne vrijednosti 1,7 miliona KM. Rok za završetak prve faze gradnje je 60 dana. Ovim proširujemo djelatnosti kompanije na proizvodnju opreme za tretman pitkih voda, prečistača otpadnih voda i industrijskih voda, cjevovoda, sistema za navodnjavanje, pumpne i hlorne stanice te paketna postrojenja za biološko pročišćavanje otpadnih voda. Industrijska zona Binježevo koja se nalazi na zapadnom ulazu u Sarajevo je odlična lokacija. Zahvaljujem se i Općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom Ejubovićem koji su uradili sve što je potrebno da krenemo u realizaciju naše ideje. Proizvodnja bi trebala početi negdje sredinom 2017. godine. Trenutno u ovoj oblasti imamo 30 uposlenih, a po završetku projekta zaposlit ćemo još 10 osoba – kazao je  Faruk Gabela, iz preduzeća UNIONINVEST d.d. Sarajevo, navodi se u saopćenju iz općine Hadžići.

Načenik općine Hadžići, Hamdo Ejubović kazao je kako ovakvi projekti donose nova radna mjesta.

– Za investitiore smo tu 24 sata u sedmici na raspolaganju. Trudimo se da što bolje uredimo naše industrijske zone kako bi privukli ulagače i ponudlili im najbolje uslove. Naravno da sve to prati učinkovita općinska administracija – istakao je načelnik Ejubović.