UniCredit planira ponudu za Commerzbank

0

Talijanska banka UniCredit sprema se ponuditi više milijardi eura za preuzimanje kontrole nad njemačkim Commerzbankom koji već pregovara o spajanju s Deutsche Bankom, izvijestio je u četvrtak Finacial Times (FT).

Talijanski zajmodavac planira kupiti značajan udio u Commerzbanku i spojiti ga s HypoVereinsbankom, piše Financial Times, pozivajući se na upućene izvore.

Nova bi banka imala sjedište u Njemačkoj dok bi UniCredit i dalje imao sjedište u Milanu a dionice bi mu i dalje bile uvrštene u kotaciju Milanske burze, sjedište i listiranje u Milanu, navodi se u izvješću.

U UniCreditu, Commerzbanku i Deutsche Banku nisu željeli komentirati izvješće britanskog poslovnog lista.

Dva su upućena izvora danas za Reuters izjavila da bi UniCredit mogao ispitati mogućnost spajanja s Commerbankom ako propadnu pregovori s Deutsche Bankom. UniCredit ne želi narušiti pregovore o spajanju dvije njemačke banke, dodali su.

Reuters je 2017. godine izvijestio da je UniCredit izvijestio Berlin da je zainteresiran za spajanje s Commerzbankom. Naknadno je talijanska banka opovrgnula interes za preuzimanje njemačkog zajmodavca.

Sredinom prošlog mjeseca Deutsche Bank i Commerzbank objavili su da pregovaraju o spajanju.

Jučer su mediji izvijestili o različitim stavovima dvije njemačke banke kada je u pitanju tempo pregovora.

U Commerzbanku navodno žele da odluka o eventualnom prudubljivanju pregovora bude donesena što prije dok Deutsche Banku treba više vremena.

FT piše da bi jedna od dviju banaka mogla odustati od pregovora, dodajući kako bi ključno priopćenje moglo biti objavljeno već ovog vikenda, prema informacijama upućenih izvora.

Odbor Commerzbanka trebao bi 9. aprila odlučiti hoće li intenzivirati pregovore o spajanju s Deutsche Bankom ili se povući iz pregovora, izvijestio je jučer njemački poslovni tjednik WirtschaftsWoche.

Hina