Uložili milion KM: Zlatar šped zaposlio 20 radnika

0

U Dobrunu kod Višegrada osnovana je firma “Zlatar šped” koja će se baviti proizvodnjom drvnog peleta. Za početak je zaposleno 20 radnika sa područja opštine a do ljeta će biti zaposleno još toliko.

Kompaniju je u četvrtak posjetio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je istakao da je Dobrun postao veliko gradilište.

“Opštinska administracija nastaviće da podržava ovakve projekte i nastojaćemo da pomažemo sve potencijalne investitore koji žele da ulažu u našu opštinu”, rekao je Đurević i dodao da je ova lokalna zajednica u pregovorima i sa jednom firmom iz Moskve. 

Đurević je naveo da su u toku prošle godine u ovoj opštini otvorene četiri firme, od kojih je jedna iz Nove Varoši, Sevojna, Požege i Arilja, na radost svih stanovnika ove lokalne zajednice. 

Tehnički direktor firme “Zlatar šped” Slobodan Bošković izrazio je nadu da će u toku narednog mjeseca krenuti sa prvim dijelom proizvodnje koja se odnosi na rezanje građe. 

On je izrazio zahvalnost načelniku Đureviću i njegovim saradnicima na izuzetnoj saradnji i razumijevanju prema investitorima. 

“Ova firma obuhvata proizvodnju rezane građe i peleta”, naveo je Bošković, dodajući da je do sada u ovo preduzeće uloženo oko 1.000.000 KM, te da će u narednom periodu biti uloženo još 500.000 KM i time će biti zaokruženo investiranje. 

On ističe da je tržište već obezbijeđeno, navodeći da će više od 90 odsto proizvodnje biti za izvoz. 

Radnik ovog preduzeća Dragan Rajković rekao je da mu je ovo prvo zaposlenje i da je za njega značajan i zbog toga što je nedavno zasnovao svoju porodicu. 

Jedan od zaposlenih Tane Droca rekao je da je dugo bio bez posla, da su uslovi rada u firmi veoma dobri i da mu ovaj posao mnogo znači.

Srna