Ulcinj: Traži se investitor i 600 miliona eura

0

Ulcinj će dobiti turistički kompleks sa pet zvjezdica na brdu Mavrijan nadomak Valdanosa, čiji kapaciteti bi trebalo da prime između 3.000 i 5.000 gostiju.

To je najavio predsjednik ove opštine Ljoro Nrekić na javnoj prezentaciji projekta Mavrijan Luxury Resorts and Villas koji je uradio studio Ing-invest iz Podgorice.

„U pitanju je lokalitet od oko pola miliona kvadrata, od Kruča do Valdanosa, za koji smo dobili idejni projekat. Ovakav rezultat je dobar i za Ulcinj i za Crnu Goru. A kada bi se realizovao, vrijednost te investicije bila bi između 600 miliona i milijardu eura“, dodao je Nrekić i najavio da slijedi prezentacija potencijalnim ulagačima u ovaj veliki turistički centar, piše Analitika.

Uz to, kako je istakao, zainteresovani investitori iz Katara i Egipta već su za narednu sedmicu zakazali sastanke sa rukovodstvom ulcinjske opštine.

Budući ekskluzivni rizort imaće brojne bungalove i više od 2.900 smještajnih jedinica u četiri hotelska objekta. Prema riječima glavnog gradskog arhitekte Aleksandra Dabanovića, u takozvanoj Uvali udovica planirana je i marina sa 147 vezova, te širokom promenadom, zatim heliodrom i restoran-vidikovac, kao i pristup za amfibijske i hidro-avione.

„Rizort se neprimjetno uklapa u ambijent, prateći konfiguraciju terena u potpunoj mimikriji. Obilikovanje turističkog naselja izašlo je iz mediteranskih uprošćenih formi, koji prate konfiguraciju terena, ozelenjenih ravnih krovova i bijele fasadne obloge – izuzev hotelskog objekta u središtu naselja, koji svojim oblikom podsjeća na kruzer“, precizirao je on.

Brojni bazeni i sportski tereni dio su prateće ponude rizorta, a jedan od hotela opredijeljen je za kazino i goste koji vole ovaj vid zabave, a koji će imati na raspolaganju najmanje 100 ekskluzivnih smještajnih jedinica, dva izdvojena panoramska lifta do marine i heliodrom na krovu hotela „čime će privatnost gostiju biti zagarantovana“.

Tipske vile, njih 105 pozicioniranih u tri niza, i površine od po 350 kvadrata, osmišljene su za jednu porodicu i imaju sve potrebne sadržaje, uključujći parking i bazene.

„Učinićemo sve da ovaj projekat ne ostane samo ideja, već da radovi počnu što prije“, kazao je prvi čovjek opštine Ulcinj i podsjetio da za ovaj rizort imaju punu podršku Vlade i njenog predsjednika Duška Markovića.

Aleksandar Dabanović prezentovao je detalje ovog projekta, za koji je istakao da ima idealnu poziciju, kroz koju će prolaziti lokalna saobraćajnica duga 9,6 km.

U uvali Udovica, kako je poznata u narodnu, planirana je marina za korisnike vila i rizorta sa 147 vezova i širokom promenadom. Na rtu Bišti fušć predviđeni su heliodrom i restoran, kao i pristup za hidro i amfibijske avione.