Uhapšen jer nije vratio VHS kasetu 14 godina

0

Džejms Mejers (James Meyers), 37 iz Konkorda, Sjeverna Karolina, naučio je jednu životnu lekciju na teži način kada su ga policajci priveli zbog postojećeg naloga za njegovo hapšenje.

Prije 14 godina, Mejers je zaboravio da vrati VHS kopiju filma “Freddy Got Fingered” u video klub. Iako je radnja već neko vrijeme zatvorena, Mejers je osumnjičen zato što “nije vratio iznajmljeno vlasništvo”, prekršaj za koji je kazna 200 američkih dolara.

Sabraćajac je Mejersa zaustavio dok je vozio kćerku u školu zbog neispravnog zadnjeg svjetla. A kada je provjerio njegovu vozačku dozvolu, nije prošlo 25 minuta kada mu je naredio da napusti vozilo.

“Policajac mi je rekao, ‘Ne znam kako ovo da ti kažem, ali postoji nalog za tvoje hapšenje još od 2002. godine. Izgleda da si iznajmio film i nisi ga vratio u klub’. Mislio sam da se šali”, rekao je Mejers za lokalnu televiiju.

Policajac je pristao da pusti Mejersa da odveze svoju kćerku u školu i da nakon toga ode na posao, a Mejers je obećao da će do policijske stanice doći malo kasnije.

On je pretpostavio da će stvari riješiti sa policijom, ali se zaprepastio kada su mu policajci stavili lisice i odveli ga u pritvor.

Tom Grin, zvijezda filma “Freddy Got Fingered” čuo je za ovaj “incident”.