Udruženje ugostitelja RS: Vlada uvažila naše prijedloge

0

Udruženje ugostitelja Republike Srpske oglasilo se danas nakon što je član Predsjedništva Milorad Dodik najavio mjere koje Vlada RS planira poduzeti kako bi privrednicima olakšala prevazilaženje trenutne krize uzrokovane pojavom koronavirusa. Nadaju se kako će nakon ove najave slijediti i zvanične odluke.

Dragi članovi, ugostitelji i hotelijeri, možda nije vrijeme da se radujete ali da budete ponosni na sebe, možete. Naša borba za spas i opstanak je dala rezultat – objavili su iz ovog Udruženja.

Navode kako su njihovi zahtjevi došli do onih koji donose odluke i zakone.

– Danas se član Predsjedništva BIH Milorad Dodik, oglasio po pitanju mjera zaštite privrede i privrednika. Ono što je i sam istakao u izlaganju jeste upravo sektor ugostiteljstva i mjere koje će Republika učiniti, a tiču se našeg sektora. Posebno bismo naglasili evidentnost velikog uticaja naših Prijedloga na donošenje zvaničnih mjera od strane Vlade RS – navode iz Udruženja

Prvi set mjera zaštite ugostiteljstva od strane Vlade RS :

  • Vlada RS će uplatiti doprinose za rad, za mart 2020
  • Vlada RS će uplatiti plate i doprinose za rad, za april i sve ostale mjesece dok traje zabrana obavljanja djelatnosti.
  • Država će preuzeti na sebe dio kredita kod banaka, kao dio javnog duga, kako radnika tako i preduzetnika.
  • Otvorenost za saradnju po pitanju raspoređivanja sredstava iz Fonda solidarnosti RS, kao i ostalih mjera za oporavak.

U svakom slučaju, utisak je da je Vlada RS po prvi put zaista uvažila i razmotrila Prijedloge mjera koje smo predložili u ime Udruženja RUTRS, za šta iskazujemo zahvalnost – navode iz Udruženja uz zahvalnost svim članovima koji su do sada dali doprinos i učešće kroz konstruktivne prijedloge, ideje, sugestije, podršku i vjetar u leđa.