U vogošćanskoj Novoj industrijskoj zoni više od 500 uposlenih

0

U protekloj godini u Vogošći  zabilježen je rast i razvoj industrijskih preduzeća.

U Novoj industrijskoj zoni, jednoj od tri na području općine Vogošća, posluje 17 privrednih subjekata u kojima je zaposleno više od 500 radnika. Kako bi se unaprijedila proizvodnja, realizirani su značajni projekti među kojima su i poticaji za izvozno orjenitirane privredne subjekte. Sredstva je osigurala Općina Vogošća, aplicirajući kod resornog kantonalnog ministarstva, saopćeno je iz te općine.

Kako je kazala Dženana Bešlija, pomoćnik načelnika Općine Vogošća za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti, Novu inustrijsku zonu još treba razvijati.

– Ovih dana izvode se radovi na infrastrukturnom opremanju što, između ostalog, podrazumijeva postavljanje završnog sloja asfalta i uređenje ivičnjaka – pojasnila je Bešlija te dodala da je firmama koje se bave proizvodnom djelatnošću u ovoj zoni potrebna radna snaga i ona zanimanja koja su trenutno deficitarna.

Općina Vogošća će realizacijom različitih projekata i ubuduće doprinositi stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta u industrijskim zonama.