U Union Banci otvorena izložba Jasenka Đorđevića

0

U poslovnici Union Banke Stari Grad u Sarajevu otvorena je umjetnička izložba Jasenka Đorđevića pod nazivom „Mali potezi za velika djela“. Banka je podržala rad ovog tuzlanskog umjetnika koji kreira nevjerovatne minijaturne skulpture od samog srca grafitne olovke.

“Još u djetinjstvu pokazivao sam ljubav prema minijaturama, kada sam pravio knjige veličine nekoliko milimetara. Od 2010. izrađujem skulpture od grafita olovke koje su dio stalne izložbe u Cumberland Pencil muzeju u Velikoj Britaniji. Drago mi je da je Union banka omogućila da radove predstavim našim građanima. Ova saradnja je dokaz da se uz niz malih poteza, zaista, kreiraju velika rješenja”, poručio je Jasenko Đorđević.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovale su brojne zvanice i predstavnici medija koji nisu krili oduševljenje skulpturama. Druženje je bila prilika da se prisutni upoznaju i s planovima Union Banke u tekućoj godini. Posebnu pažnju privukla je akcijska ponuda stambenih kredita s kamatnom stopom od 4,99 posto, koji će mnogim građanima omogućiti da riješe ovo egzistencijalno pitanje.

„Mi kao Banka opredijeljeni smo za svakodnevno unapređenje kvalitete života bh. građana u svim segmentima. Poznato je da to radimo i u onome što je naša primarna djelatnost, trudeći se da ponudimo najkvalitetniju uslugu i najpovoljnije uvjete za naše klijente. Ponosni smo na našu ponudu stambenih kredita koji imaju najniže kamatne stope za velika rješenja naših građana, baš kao što i Jasenko malim potezima pravi velika djela. Upravo u tome i jeste simbolika saradnje s umjetnikom čije su minijature poznate širom Evrope“, istakao je Jasmin Mahmuzić, izvršni direktor Union banke.

Podrška umjetnosti samo je jedan od segmenata društveno odgovornog djelovanja Banke koja je jedina u BiH s većinskim državnim kapitalom. Građani će do 4. aprila biti u prilici da pogledaju izložbu i uživaju u fascinantnom mikrosvijetu Jasenka Đorđevića.