Dodik i Drašković: U Trebinju će biti izgrađen kliničko-bolnički centar od 50 miliona KM

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Poslovnog sistema “Swisslion” Rodoljub Drašković dogovorili su danas u Trebinju da će zajedno stati iza izgradnje novog kliničko-bolničkog, dijagnostičkog i rehabilitacionog centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 miliona KM.

Kako navodi portal TrebinjeLive, Dodik je istakao da će Drašković i on biti osnivači fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, između ostalih, biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

“Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 miliona KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Republike Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca – 50 miliona KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina”, naveo je Dodik.

U planu i drugi projekti

Kazao je i da je sa Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

“Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge”, kazao je Dodik, dodajući da su razgovarali i o izgradnji hidroelektrane u Sutorini kod Herceg-Novog čime bi se značajno povećao ukupni elektroenergetski bilans Republike Srpske, piše između ostalog u tekstu objavljenom na portalu Trebinje Live.