U toku radovi na putevima u Miševićima i Grivićima, završeni u Mokrinama i na Bjelašnici

0

U toku su radovi na putevima koji će u naseljima Miševići i Grivići dobiti potpuno novi izgled, naveo je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je danas posjetio lokacije gradilišta i završenih radova u Hadžićima i na Bjelašnici.

Više od kilometar potpuno nove saobraćajnice dobit će mještani Miševića, naveo je. Prema Okvirnom sporazumu, Ministarstvo saobraćaja izdvojilo je 1,2 miliona KM za ovaj projekat.

Prema saopćenju kantonalne pres-službe, ministar je posjetio i lokaciju završenih radova i na regionalnoj cesti u naselju Mokrine, u koje je uloženo 500.000 KM. 

– Veza je to koja spaja ovo naselje sa centrom Hadžića s jedne, i autoput u Lepenici sa druge strane. Značajna je iz više razloga, a jedan od njih je svakako saobraćanje javnog prevoza – dodao je ministar Šteta.

Završeni su radovi na dionici regionalnog puta R442b na Bjelašnici, Gornja Grkarica-Močevići, kao nastavak opredjeljenja Ministarstva saobraćaja KS da svim posjetiteljima omogući kvalitetniji dolazak do planine i uspostavljanje funkcionalnih saobraćajnica.

 – Tvrdnja kako je svaka općina u Kantonu Sarajevo jednako bitna najviše se ogleda u tome na koji način se odnosimo prema svakoj od njih, koliko ulažemo i na koji način podržavamo njihov razvoj – riječi su ministra Štete, saopćava Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.