U Sarajevu otvoren Sajam privrede 2019. s više od 200 izlagača

0

U sarajevskoj Skenderiji danas je otvoren 6. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva i 43. Sajam roba široke potrošnje, koji će trajati do 12. decembra, a na kojem učestvuje više od 200 izlagača iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić je u obraćanju prisutnima istakao da je ovo jedan od sajmova koji vraćaju život u Skenderiju koja sve više organizuje ovakve i slične privredne događaje i time doprinosi ekonomskom razvoju zemlje.

“Sajam otvara svoja vrata svim izlagačima da jedni druge upoznaju, da podijele iskustva u proizvodnji i eventulano nove tehnologije i nove proizvode, i na kraju, da se druže. Svaka vrsta komunikacije i razmjena informacija je jedna vrsta zbližavanja i pruža mogućnost za saradnju. Svima želim uspješno izlaganje i mnogo poslovnih dogovora i prodatih proizvoda i lijepo druženje u naredna dva dana”, rekao je Bašić i sajam proglasio zvanično otvorenim.

Predsjednik Udruženja poljkoprivrednika opštine Foča – Ustikolina Avdo Muslimović je istakao da već 17 godina učestvuje na raznim sajmovima u BiH kao izlagač i poljoprivredni proizvođač.