U PZ Ramići otvorena radionica za obradu drveta: Obuka 60 kandidata za posao

0

U Poslovnoj zoni Ramići u Banjaluci danas je otvorena radionica za tehničku obradu drveta, namijenjena za obuku radnika u drvoprerađivačkoj oblasti, u okviru projekta u čijoj je realizaciji učestvovao i Grad Banjaluka.

Radionica je opremljena u okviru projekta „Jačanje lokalnih partnerstava za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti“.

Ovaj projekat finansira Evropska unija i Međunarodna organizacija rada (ILO), a realizuje ga organizacija „LIR Evolucija“ zajedno sa partnerima: Opštinom Laktaši, Zavodom za zapošljavanje, Pčelarskom zadrugom Krajinamed i Školom učenika u privredi.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao današnje otvaranju radionice, kazao je da je Grad dodijelio ovaj prostor Školi učenika u privredi kako bi se mogao realizovati projekat. On je dodao da je Banjaluka, pored ovog, dodijelila još jedan prostor u Ramićima  Šumarskom fakultetu gdje će se, takođe, realizovati slični projekti.

“Gradska uprava nastoji da podrži srednje stručne škole kako bi imale bolje uslove za praktičan rad. Ove godine smo tako obezbijedili 100.000 KM za opremanje stručnih kabineta za šest srednjih škola” – kazao je Radojičić.

Cilj je, naglasio je Radojičić, da škole imaju mogućnost i što bolje uslove za osposobljavanje budućih radnika za tržište radne snage.

Predstavnik organizacije “LIR Evolucija” Nikola Bojić, kaže kako je planirano da 60 kandidata prođe obuku u radionici za tehničku obradu drveta u kojoj će imati 50 časova praktične i 20 časova teorijske nastave.

“Sa poslodavcima iz drvoprerađivačke oblasti utvrđeno je da postoje zahtjevi za ovu vrstu radne snage” – istakao je Bojić, prenosi Banjaluka.com.