U Porto Montenegro ulažu još 500 miliona eura

0

U projekat nautičkog naselja i marine Porto Montenegro do sada je uloženo više od 560 miliona eura. Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, procenjuje da će u narednih 15 godina biti uloženo još 500 miliona eura.

“Moramo imati u vidu da gradimo tek na jednoj četvrtini onoga što treba da bude na 24 hektara, koje je nekada pripadalo Arsenalu. Ja vjerujem da u narednih 15 godina možemo govoriti o dodatnih 500 miliona investicija, to je teško predvidjeti, jer se studija lokacije tek usvaja”, rekao je Kalezić u intervjuu za televiziju Nova M.

Prema njegovim riječima, u Porto Montenegru se sada realizuju dva projekta vrijedna više desetina miliona eura.

“Trenutno završavamo dvije poslovno-rezidencijalne zgrade, zgradu Bja, koja je nastavak hotela Ridžent, i time se završava sistem Ridžent pul klab rezidencije. Paralelno završavamo zgradu koja se zove Elena, vrijednosti 20 miliona i više, koja će biti otvorena ovog ljeta…”, naveo je Kalezić.

Namjera je, kaže, da se Tivat i cijela Boka integrišu sa Porto Montenegrom, kako bi se privukli klijenti i potencijalni gosti.

“Naša primarna grupa su potencijalni vlasnici stanova, nautičari, oni koji dolaze brodovima. Ciljna grupa su i turisti koji dođu da popiju kafu, da se time razbije mit da u Porto Montenegru ne može da se popije kafa za jedan i po ili dva eura”, objašnjava on.

U master-planu je, dodaje, i povećanje broja vezova za jahte na 450.

Otpočinjanje investicija je doprinijelo i povećanju broja zaposlenih, pa tako Porto Montenegro trenutno, u sezoni, zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, rekao je Kalezić.