U pogonu preduzeća “DIV Trades” radiće 90 radnika

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas preduzeće “DIV Trades” koje će biti smješteno u prvom objektu buduće industrijsko-poslovne zone “Podgora” u opštini Milići.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je da su za ovu opštinu značajni projekti kao što je izgradnja pogona preduzeća “DIV Trades” jer će obezbijediti nova radna mjesta za 90 radnika.

Savić je naglasio da je ovo vrlo značajna investicija i da se nada da neće biti i posljednja u industrijskoj zoni.

On je zahvalio i direktoru kompanije “DIV Trades” Zoranu Kneževiću koji je prepoznao Miliće kao sredinu u kojoj je dobra klima za investiranje.

Predstavnik “DIV Tradesa” iz Bačke Palanke Dragana Radošević rekla je da je jedan od strateških partnera ove firme “Alumina” iz Zvornika zbog čega su se i odlučili da otvore pogon i u Milićima, gdje će biti zaposleno 90 radnika.

Ona se zahvalila opštini Milići koja je prepoznala njihovu inicijativu da pokrenu proizvodnju na području ove lokalne zajednice.

Radošević je napomenula da ova firma iz Bačke Palanke proizvodi džambo-vreće, zapošljavaju 500 radnika, a svoje proizvode izvoze širom Evrope.

U ovaj značajan infrastrukturni projekat Vlada Republike Srpske uložila je 800.000 KM, a Pokrajinska vlade Vojvodine ga je podržala sa 500.000 KM.

Izgradnja poslovno-industrijske zone koštaće oko dva miliona KM, za šta će opština Milići iz budžeta izdvojiti od 600.000 do 700.000 KM.

Izgradnja proizvodnih kapaciteta u poslovnoj zoni omogućiće otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje većeg broja radnika.