U neposrednoj blizini Sarajeva kreće izgradnja bazena, višemilionska investicija

0

Kompanije Construction Aqua Point iz Beograda i NVB Family iz Dervente pobijedile su na tenderu za izradu glavnog projekta otvorenog bazena u Istočnom Novom Sarajevu, izvještava BiznisInfo.ba.

Ove kompanije su ponudile da glavni projekt izrade za 73.750 KM plus PDV.

Podsjetimo da je ova Opština najavila da će graditi i otvoreni i zatvoreni bazen, što će biti višemilionska investicija.

Odluka o kreditnom zaduženju u  iznosu od četiri miliona maraka u svrhu finansiranja izgradnje kapitalnog projekta bazena u Istočnom Novom Sarajevu usvojena je 29. avgusta 2023. na skupštine opštine.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je jednom radnijom prilikom da je ova opština kao projekat od interesa prepoznala izgradnju bazena.

– Razgovarajući sa građanima i osluškujući želje i potrebe stanovnika naše lokalne zajednice kao projekat od interesa prepoznali smo izgradnju bazena u Istočnom Novom Sarajevu – naveo je Katić.

Prema njegovim riječima, želeći da ozbiljno pristupe ovom višemilionskom, kompleksnom projektu, Opštinsku upravu zanimaju prijedlozi i želje krajnjih korisnika – građana.

Prema ranijim najavama, gradnja bi trebala početi već ove godine.

Katić je izrazio nadu da će uspjeti da to završe u potpunosti u sljedećoj godini i da do ljetne sezone otvore bazene.