U Mostaru popunjeni svi smještajni kapaciteti: Brojni događaji privukli turiste iz Hrvatske, Crne Gore, Turske…

0

U susret Večernjakovom pečatu i jednom od najvećih regionalnih privrednih sajmova, svi smještajni kapaciteti u Mostaru su popunjeni. Brojne manifestacije kojima je gost grad na Neretvi, okuplja ljude iz regije, pa i cijeloga svijeta, javlja N1.

Da je zanimanje za Međunarodni sajam privrede Mostar, Večernjakov pečat, te Dane Matice Hrvatske veliko dokazuje činjenica da su svi smještajni kapaciteti uveliko popunjeni. Najviše gostiju dolazi iz Hrvatske, Crne Gore i Turske.

“Ove manifestacije koje se u ovoj sedmici događaju u Mostaru definitivno su popunile sav smještaj u gradu Mostaru”, ističe Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK .

S povećanjem broja dolazaka povećan je i saobraćaj. Mostarski aerodrom otvoren je pretežno za čarter letove, pa danas prima brojnu diplomatsku delegaciju.

“Mi očekujemo određeni broj VIP delegacija koji će doći da posjete mostarski sajam. To nam mnogo znači da ljudi koji dolaze iz zemalja iz našeg okruženja i iz Evropske unije, da mostarska vazdušna luka može podržati sve te letove i da putem tih informacija prenesu svojim ambasadorima da im je otvoren vazdušni put prema Mostaru. Trudit ćemo se maksimalno da svi oni koji budu dolazili u posjetu mostarskom sajmu dobiju od nas maksimalnu uslugu”, tvrdi Marin Raspudić, direktor Aerodroma Mostar.

Mostar je ove sedmice i domaćin donatorske večeri za Banku koštane srži te festivala Melodije Mostara. Zahvaljujući brojnim sadržajima iznimno je obogaćena turističko-ugostiteljska ponuda. Tako će se Mostar sljedećih dana pokazati u svom najboljem ruhu i pokazati da mnogo pozitivnih strana očekuje Hercegovinu, te bar na nekoliko dana u drugi plan staviti probleme s kojima se ovaj grad već godinama suočava, navodi se u prilogu N1.